Pianist/repetitør

Som en av de to første i landet har jeg en utøvende master fra NMH som operarepetitør. Dette er en svært anvendlig utdannelse som inneholder alle de felt en repetitør involveres i. Fra det å tolke et klaveruttog eller orkesterutdrag, til coaching, språk (tysk/fransk/italiensk) til ensembleledelse og dirigering.

Som repetitør har jeg eksempelvis spilt operaer som Eugene Onegin (Tchaikovsky), Figaros bryllup og Tryllefløyten (Mozart), Rape of Lucretia og Peter Grimes (Benjamin Britten), Anne Pedersdotter (Fliflet Bræin), Aida, Nabucco og Rigoletto (Verdi), ved steder som Operahøgskolen i Oslo (KHIO), Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika, Opera Nordfjord, Opera Østfold og ved Bergen Nasjonale Opera.

Av dirigenter har jeg bl.a jobbet med Gerhard Markson, Peter S. Szilvay, Eivind Gullberg Jensen, Mika Eichenholz , Andrew Litton, Terje Boye Hansen, Pier Giorgio Morandi & John Helmer Fiore.

Blant regissører har jeg eksempelvis arbeidet med Hilde Andersen, Knut Henriksen, Johan Osuldsen, Ronald Rørvik, Victoria Bomann-Larsen, Leah Hausmann, Svein Sturla Hungnes, Heidi Bruun Nedregaard og Anders Algård. Høsten 2012 fikk jeg også gleden av å samarbeide med den greske teaterregissøren Yannis Margaritis ved Nationaltheatret i Oslo.

Utover dette har jeg repetert på operetter/musikaler som Csardasfyrstinnen (for Trondheim Symfoniorkester), Les Miserables (Hålogaland Teater) og The Producers (Oslo Nye Teater) i tillegg til å ha spilt en lang rekke utdrag fra musikaler i forskjellige sammenhenger.

Jeg tar imot oppdrag som repetitør/orkesterpianist på alt av sceniske eller konsertante produksjoner og tilbyr også coaching og hjelp ved innstudering av materiale.

I tillegg har jeg også meget god erfaring i arrangering for ulike besetninger, og gjør jobber som tilrettelegger for et best mulig resultat ut fra de ressurser og muligheter som finnes i hver enkelt produksjon. Jeg har også erfaring som kapellmester ved oppsetninger som The last five years på Edderkoppen, The Producers på Oslo Nye Teater, Jeppemusikalen  ved Chat Noir  og ved mindre show/konserter ved Chat Noir og Ibsenhuset (Skien).

“…vi merket oss hvordan han gikk inn i en ganske hektisk avviklingssituasjon med ro, konsentrasjon og evne til å støtte de forskjellige sangerpersonlighetene både musikalsk og menneskelig. Ikke minst var hans pianistiske ferdigheter fullt ut på det nivå man må kunne forvente av vår konkurranse.”  

Sven Henning – kunstnerisk rådgiver Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse

“Trond er en svært begavet og allsidig pianist med lang erfaring fra flere musikalske genre bl.a. opera, operette og musikaler. (…) Ved klaveret har han en lettflytende og naturlig teknikk, som tillater ham å bruke instrumentet som et musikalsk verktøy og samtidig ha god oversikt og godt øre for sine medspillere/sangere. (…) I prøvesituasjoner er han rask og fungerer kjapt og smidig i et profesjonelt samarbeid med kolleger, det være seg regissør, koreograf, dirigent eller sangsolister.” 

Tore Dingstad – repetitør ved Den Norske Opera & Ballett

“Som klassisk utøver er han en glitrende akkompagnatør med stor ensembleforståelse. (…) Som bruksmusiker i alle sjangere er han eksepsjonell. (Jazz, pop, gospel osv.) (…) Han orienterer seg like enkelt i det visuelle landskapet (noter og besifring), som ”på øret”!”

Arild Stav – produsent – arrangør – orkesterleder – musiker


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: